Home - Patiënten - Opname en ontslag

Opname en ontslag

Bel ons 014/71 20 00

Nodig bij inschrijving

  • Identiteitskaart of verblijfsdocument
  • Documenten of kaart van de hospitalisatieverzekering
  • Naam huisarts

Nuttige informatie

Dagopname

Voor sommige behandelingen, observaties en heelkundige ingrepen is een opname met overnachting niet nodig. U kan de dag van opname nog terug naar huis. De planning van uw dagopname verloopt via de specialist. De arts bekijkt met u de datum en uur van opname en bevraagt uw voorkeur van kamertype. Wenst u voor die dag een privé kamer? Dan kan u dit best uitdrukkelijk aan de arts vragen of contact opnemen met de opnameplanning van het ziekenhuis: 014/71 23 84 (van 8u tot 15u).

Wees tijdig aanwezig op de dag zelf.

Gewone opname

Wanneer u voor een bepaalde periode wordt opgenomen in ons ziekenhuis dan heeft u bij het vastleggen van de opname reeds alle informatie ontvangen. De arts bekijkt met u de datum en uur van opname en bevraagt uw voorkeur van kamertype. Wenst u een privé kamer? Dan kan u dit best uitdrukkelijk aan de arts vragen of contact opnemen met de opnameplanning van het ziekenhuis: 014/71 23 84 (van 8u tot 15u).
U meldt zich op het afgesproken tijdstip aan bij het onthaal. U wordt hier ingeschreven en uw dossier wordt administratief in orde gebracht. Na inschrijving wordt u doorverwezen naar de afdeling.

Ontslag

De arts bepaalt in overleg met de verpleegkundige equipe en de patiënt wanneer het ontslag plaatsvindt. Voor geplande opnames kan meestal een verwachte ontslagdatum al bij opname aangegeven worden. Let op, dit is een richtlijn, een schatting. Deze ontslagdatum kan wijzigen tijdens uw verblijf bij een vertraagd herstel of bijkomende, noodzakelijke opvolging. U dient medisch gezien voldoende hersteld te zijn om thuis of in een andere gezondheidsinstelling verder te revalideren. Op uw vraag kan onze maatschappelijke dienst / ons medisch en verpleegkundig team ingeschakeld worden om uw ontslag / ondersteuning thuis / tijdelijk verblijf in een revalidatie-instelling voor te bereiden.

Bijna met ontslag!
Wat wilt u nog weten?
11 UUR = ONTSLAGUUR

Uw tijdstip van ontslag uit het ziekenhuis wordt altijd in samenspraak met de behandelende arts bepaald. In de meeste gevallen is dit vóór 11 uur.
Zo kunnen we als ziekenhuis beter en efficiënter plannen. Dat heeft niet alleen voordelen voor ons als ziekenhuis maar ook voor u als patiënt.
Heeft u nog vragen over voeding, opnemen activiteiten, medicatie, vervolgafspraken, hulp/opvang, vervoer naar huis?

Extra hulp nodig na ontslag? klik hier

Openingsuren onthaal

maandag – donderdag: 7u-20:30u / vrijdag: 7u-20u / zaterdag: 8u-20u / zondag: 13u-20u