Home - Voor kinderen

Voor kinderen

Bel ons 014/71 20 00

Van harte welkom

Ga je een dag of langer in ons ziekenhuis logeren? Wij zullen jou goed verzorgen.
Kom je graag meer te weten over ons ziekenhuis? Wie je daar allemaal tegenkomt? Waar je kan spelen?

Hieronder lees je er meer over…

 

 

 

Wat gebeurt er in een ziekenhuis?

Op de kinderafdeling van ons ziekenhuis kom je kinderen tegen tussen 0 en 15 jaar. Onze dienst ligt op de derde verdieping.

Op de afdeling lopen heel wat mensen van het ziekenhuis rond.  Allemaal helpen ze je op hun eigen manier: dokters, verpleegkundigen, een kinesist, een diëtiste, poetsvrouwen, maar ook de cliniclowns en de speeljuf.

Je komt naar ons ziekenhuis om weer beter te worden. Maar eerst moeten we natuurlijk weten wat er juist aan de  hand is. Daarom word je goed onderzocht.

Wat doet een verpleegkundige?

Verpleegkundigen zijn dag en nacht in de buurt en proberen zo goed mogelijk voor jou te zorgen.
Ze maken je bed op, geven je medicijnen, brengen jouw eten en nog veel meer.

Soms moeten ze je onderzoeken. Dan word je gewogen of gemeten. Verpleegkundigen zijn heel erg aardig en proberen ervoor te zorgen dat jij het in ons ziekenhuis naar je zin hebt.

Wat doet een arts?

De dokter heeft een stethoscoop omhangen, dit is een ding met een stukje metaal, dat koud aanvoelt. Dit wordt gebruikt om naar je hart en longen te luisteren.

Een dokter kan een meneer of mevrouw zijn, elke dag komt de dokter langs.

In het ziekenhuis zijn veel dokters aanwezig, het kan gebeuren dat je even naar een andere dokter moet voor een speciaal onderzoek.

Allerlei

Waar kan je spelen?

Op weekdagen kan je spelen in de speelzaal, van 8u tot 12u.
Indien je een tijdje op je kamer moet blijven, komt de spelbegeleidster bij jou langs. Zij maakt speciaal voor jou tijd vrij en brengt een spelletje, een puzzel, autootjes of een mooi verhaal mee.

Komt er een juf of meester langs?

Nee, dat kunnen we niet aanbieden. Maar er zijn wel mogelijkheden op www.bednet.be

Is er een bibliotheek?

Wij hebben heel wat boeken op onze afdeling en in de speelzaal. Laat gerust weten als we er eentje kunnen geven. Het Rode Kruis bezorgt ons boeken die wij kunnen uitlenen en regelmatig is er een nieuwe lading van boeken. Vraag ernaar via onze speeljuf.

Wil je nog iets weten? Heb je vragen? Stel ze maar!

In ons ziekenhuis mag je altijd vragen stellen aan de verpleegkundigen, de dokters of de andere mensen die er werken. Zij zullen graag naar je luisteren en je vragen zo goed mogelijk beantwoorden.