Home - Zorgaanbod - Medische disciplines - Laboratoriumgeneeskunde

Laboratoriumgeneeskunde

Werking van onze dienst 

Het klinisch laboratorium van ons ziekenhuis is sinds 1/1/2021 geassocieerd met de labo’s van AZ Herentals en AZ Turnhout. We werken nu als één labo, met één erkenningsnummer, voor 3 verschillende ziekenhuizen. Vanaf eind 2022 ook met één LIS (Labo Informaticasysteem) en één documentbeheersysteem. Een team van meer dan 100 MLT’s worden geleid door 12 klinisch biologen over 4 campussen. Dit biedt ons de mogelijkheid het aanbod van onderzoeken in eigen beheer uit te breiden en de klinisch biologen kunnen zich subspecialiseren.

In campus Mol wordt 24/7 de volledige basisroutine klinische biologie aangeboden: chemie, hemato, stolling, transfusie, serologie, snelle microbiologische diagnostiek en een beperkt gamma aan moleculaire testen (oa SARS CoV2, Influenza, RSV). Bacteriologische kweken worden gecentraliseerd in AZ Turnhout campus St. Jozef.

Door de gemakkelijke bereikbaarheid van ons labo in het ziekenhuis, blijven wij ons toeleggen op de ambulante patiënt. Hiervoor worden op korte termijn ons priklokaal en wachtzaal volledig vernieuwd en uitgebreid.

Vanaf 1/7/2024 is het laboratorium open op weekdagen van 8u – 19u en op zaterdag van 8u – 12u. Tijdens de maanden juli en augustus sluiten we tussen 12:00 – 12:30u.

We zijn bereikbaar op 014/71 20 88.

Externe klanten kunnen terecht bij onze ombudsdienst in het geval van bemerkingen of klachten ivm de werking van het laboratorium.

Voor wat betreft de activiteiten op het vlak van Pathologische anatomie werkt ons ziekenhuis samen met het AZ Turnhout.

Onze recent verschenen nieuwsbrieven

2022:

2023:

2024:

GDPR-regelgeving

Mogen wij u er ook op attenderen dat als er monsters bij u afgenomen worden

  • Uw laboresultaten automatisch beschikbaar komen in CoZo en MyNexuzHealth en zodoende raadpleegbaar zijn door iedere arts met een therapeutische relatie actief in een ziekenhuis verbonden aan Nexuz/ KWS. (https://nexuzhealth.com/nl/zorginstellingen/)
  • Restmateriaal van de afgenomen stalen sporadisch voor wetenschappelijk onderzoek kan gebruikt worden, maar dan zal dit steeds anoniem zijn en na goedkeuring van het medisch ethisch comité van het ziekenhuis. U kan hier ook bezwaar tegen aantekenen, zie 'Ethiek en deontologie' hieronder.

Ethiek en deontologie

Meer info over dit thema vindt u hier.

Artsen

Laboratoriumgeneeskunde

Klin. Biol. Juul Boes

Laboratoriumgeneeskunde

Apr. Biol. Emilie De Maertelaere

Laboratoriumgeneeskunde

Dr. Klin. Biol. Mieke Develter

Laboratoriumgeneeskunde

Dr. Klin. Biol. Dorien Leenaerts

Laboratoriumgeneeskunde

Dr. Klin. Biol. Heleen Naillis

Laboratoriumgeneeskunde

Dr. Apr. Biol. Dieter Ory

Laboratoriumgeneeskunde

Klin. Biol. Tom Spiritus

Laboratoriumgeneeskunde

Dr. Klin. Biol. Glenn Van den Bosch

Laboratoriumgeneeskunde

Dr. Klin. Biol. Danielle Van der beek

Laboratoriumgeneeskunde

Dr. KIin. Biol. Dana Van Kerkhoven

Laboratoriumgeneeskunde

Apr. Biol. Peter Verbeeck

Laboratoriumgeneeskunde

Dr. Jan Verschaeren

Raadplegingen op afspraak