Home - Zorgaanbod - Medische disciplines - Laboratoriumgeneeskunde

Laboratoriumgeneeskunde

Het klinisch laboratorium van ons ziekenhuis is sinds 1/1/2021 geassocieerd met de labo’s van AZ Herentals en AZ Turnhout. We werken nu als één labo, met één erkenningsnummer, voor 3 verschillende ziekenhuizen. Vanaf eind 2022 ook met één LIS (Labo Informaticasysteem) en één documentbeheersysteem. Een team van meer dan 100 MLT’s worden geleid door 12 klinisch biologen over 4 campussen. Dit biedt ons de mogelijkheid het aanbod van onderzoeken in eigen beheer uit te breiden en de klinisch biologen kunnen zich subspecialiseren.

In campus Mol wordt 24/7 de volledige basisroutine klinische biologie aangeboden: chemie, hemato, stolling, transfusie, serologie, snelle microbiologische diagnostiek en een beperkt gamma aan moleculaire testen (oa SARS CoV2, Influenza, RSV). Bacteriologische kweken worden gecentraliseerd in AZ Turnhout campus St. Jozef.

Door de gemakkelijke bereikbaarheid van ons labo in het ziekenhuis, blijven wij ons toeleggen op de ambulante patiënt. Hiervoor worden op korte termijn ons priklokaal en wachtzaal volledig vernieuwd en uitgebreid.

Het laboratorium is open op weekdagen van 8u - 21u en op zaterdag van 8u - 12u.
We zijn bereikbaar op 014/71 20 88.

Voor wat betreft de activiteiten op het vlak van Pathologische anatomie werkt ons ziekenhuis samen met het AZ Turnhout.

Artsen

Laboratoriumgeneeskunde

Dr. Apr. Biol. Dieter Ory

Laboratoriumgeneeskunde

Apr. Biol. Peter Verbeeck

Raadplegingen op afspraak