Home - Radiologie

Radiologie

Algemene voorstelling

De dienst medische beeldvorming of radiologie is de afdeling in het ziekenhuis waar ziekten en letsels in het lichaam opgespoord worden door gebruik te maken van verschillende beeldvormingstechnieken op basis van röntgenstralen (RX, CT), geluidsgolven (echografie) of een magnetisch veld (MR).

Onze dienst beschikt over het volledige arsenaal van moderne radiologische apparatuur voor CT, CBCT, MR, conventionele radiologie, botdensitometrie (DEXA), mammografie en echografie.

De radioloog is een arts gespecialiseerd in het interpreteren van deze verschillende medische beeldvormingstechnieken.  Radiologen spelen een cruciale rol bij het diagnosticeren en behandelen van verschillende aandoeningen door het leveren van nauwkeurige verslagen aan de verwijzende artsen.  De radiologen in ons ziekenhuis nemen eveneens deel aan multidisciplinaire overlegmomenten.

Ons team bestaat uit 6 radiologen, een 25-tal verpleegkundigen/technologen/logistieke medewerkers en 5 medische secretaressen.

Onze dienst draagt patiëntencomfort en service hoog in het vaandel, waarbij er steeds gestreefd wordt naar korte wachttijden voor alle type onderzoeken.

Sinds 2020 is de radiologiepraktijk in de polikliniek MediMol volledig geïntegreerd in onze dienst.  In de praktijk in MediMol kan u terecht voor echografie onderzoeken en mammoscreening (bevolkingsonderzoek).  U dient hiervoor telkens een afspraak te maken.

Sinds 2006 bestaat er een samenwerkingsovereenkomst (associatie) met ziekenhuis Geel voor MR. De associatie beschikt over 2 MR toestellen, 1 in Mol en 1 in Geel.

Voor PET-CT onderzoeken is er een samenwerking met ZOL (Ziekenhuizen Oost Limburg) te Genk.

Contactgegevens

Tel.: 014/71 20 43
Openingsuren: 24u/24u

Diensthoofd

Danny Dessers
Tel.: 014/71 24 99 (enkel contact voor info – afspraken worden gemaakt via het nummer 014/71 20 43)
E-mail: daniel.dessers@azmol.be

Bijkomende info kan u vinden via deze link

Belangrijk voor u

Iedereen weet dat röntgestralen nadelig kunnen zijn en dat ze niet zichtbaar of voelbaar zijn.

Veelgestelde vragen

Onderzoeken