Home - Patiënten - Uw gegevens worden gedeeld

Uw gegevens worden gedeeld

Bel ons 014/71 20 00

Samenwerkingsverbanden

Het H. Hartziekenhuis Mol heeft een samenwerking met de 3 andere ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen (ZNK) voor verschillende medisch technische onderzoeken.
Onderstaande vindt u een overzicht terug van enkele samenwerkingsverbanden die ertoe leiden dat gegevens gedeeld worden:

NMR

De NMR-associatie Geel-Mol heeft een NMR-toestel in ziekenhuis Geel en eentje in H. Hartziekenhuis Mol.

Afspraken voor een NMR-onderzoek (in Geel of Mol) kunnen zowel gemaakt worden via het secretariaat van de dienst radiologie in Geel als Mol, zodat aan de patiënt steeds de snelst beschikbare afspraak kan aangeboden worden.

Pathologische anatomie

Het laboratorium voor pathologische anatomie verricht macro- en microscopisch onderzoek op cellen en weefsels. Op basis van dat onderzoek zorgen we voor tijdige, accurate en volledige diagnoses en verslagen. Aan de hand daarvan kunnen de artsen de meest geschikte behandeling bepalen.

Vanaf 1 juni 2021 worden alle weefselstalen uit de Kempen vanuit een centraal labo van het Ziekenhuisnetwerk Kempen geanalyseerd, dat in AZ Turnhout gevestigd is.

Klinisch laboratorium

In het klinisch laboratorium voeren klinisch biologen en laboranten onderzoeken uit op vraag van de artsen in het ziekenhuis en huisartsen. Met de resultaten van een onderzoek kan de arts een diagnose stellen of een behandelingsplan voor de patiënt opstellen. Waar nodig wordt multidisciplinair samengewerkt, niet alleen binnen H. Hartziekenhuis Mol maar ook met andere labo’s. Zo werkt het labo nauw samen met de labo’s van AZ Turnhout en AZ Herentals.

In kader van deze samenwerkingen worden administratieve patiëntengegevens alsook resultaten gedeeld binnen het Ziekenhuisnetwerk Kempen, dit met de nodige zorg voor een maximale bescherming van de privacy van de patiënt.

 

 

Samenwerkingsplatformen

Als patiënt gaat u de resultaten van onderzoeken kunnen terugvinden op verschillende samenwerkingsplatformen, bv:

COZO

Het Collaboratief Zorgplatform (CoZo) is een digitaal samenwerkingsplatform dat patiënten, zorgverleners en zorginstellingen toelaat om snel en veilig medische gegevens uit te wisselen en te delen. Door te zorgen voor een betere informatiedoorstroming verbetert CoZo het zorgproces. Het platform is gegroeid vanuit een open visie op de zorg van de toekomst, met respect voor de eigenheid van elke partner en met zorg voor een maximale bescherming van de privacy van de patiënt.  Voor meer informatie: https://www.cozo.be/

Mynexuzhealth

Via het portaal mynexuzhealth.be of de mynexuzhealth-app (Android en iOS) kan u als patiënt uw verslagen, afspraken, laboresultaten en medische beelden van ons ziekenhuis raadplegen.  Verslagen zijn 7 dagen na validatie door de arts beschikbaar op het platform. Laboresultaten kan je 24 uur na validatie raadplegen. Andere informatie is onmiddellijk raadpleegbaar. Voor meer informatie