Home - Over HH Mol - Bestuur - Voorstelling directie

Voorstelling directie

Bel ons 014/71 20 00

Dr. Jacobs, CEO / gedelegeerd bestuurder

Dr. Ivo Jacobs startte zijn carrière in het ziekenhuis van Mol in 1992 als abdominaal chirurg.

Vanaf 2002 werd hij deeltijds hoofdarts. In 2015 hangt hij de stethoscoop (en het operatiemes) definitief aan de wilgen en wordt hij voltijds hoofdarts.
Tijdens het eerste jaar van de coronacrisis heeft Dr. Jacobs gefunctioneerd als hoofdarts en als algemeen directeur a.i.

Vanaf 2021 werd hij door het bestuursorgaan aangesteld als gedelegeerd bestuurder van het ziekenhuis en neemt hij in die functie de dagelijkse algemene leiding van het ziekenhuis waar.

 

Anita Jans, verpleegkundig en paramedisch directeur

Op 1 juli 1988 startte Anita als verpleegkundige in het UZ Leuven op de afdeling angiografie. Na 2 jaar maakte ze de switch naar de afdeling neonatologie in de Clinique St-Vincent te Rocourt.

Na het voltooien van een Banaba zorgmanagement zette Anita de stap naar een leidinggevende functie en dit als hoofdverpleegkundige op pediatrie gedurende 2 jaar en nadien op de afdeling neurologie/pneumologie voor 5 jaar.

Met een masterdiploma in medisch sociale wetenschappen op zak, is de stap naar zorgmanager een volgende uitdaging voor de komende 16 jaar.

Studeren op een leeftijd van 50+ en het behalen van een Manama in Management en Beleid in de gezondheidszorg tijdens de Covid crisis brachten Anita opnieuw de nodige kennis bij.

Op 1 januari 2022 is Anita gestart in ons ziekenhuis als verpleegkundig en paramedisch directeur.

 

Benny Peeters, directeur ICT

Benny Peeters startte in 2006 in het H. Hartziekenhuis Mol als diensthoofd informatica, nadat hij eerder dezelfde functie vervulde in het AZ Jan Portaels in Vilvoorde.

Vanaf 2013 is Benny Peeters directeur ICT. Hij is van opleiding handelsingenieur optie beleidsinformatica aangevuld met een master Information Technology Management.

Voorheen oefende Benny Peeters gelijkaardige functies uit in verschillende bedrijven binnen de grafische sector.

Vandaag is hij eindverantwoordelijke voor ICT in het ziekenhuis.

 

Gisèle Brockhoven, administratief – financieel directeur

Gisele Brockhoven startte in 2015 als financieel en administratief directeur van het H. Hartziekenhuis Mol.

Zij is afgestudeerd als handelsingenieur; in 1998 begon zij haar carrière bij het Big4 bedrijf PriceWaterhouseCoopers.

Vervolgens heeft ze verschillende financiële functies bekleed in diverse industriële bedrijven tot ze in 2015 besloot te kiezen voor de zorg.

Naast haar masterstudies heeft ze doorheen de jaren nog een aantal vormingen gevolgd, zowel financiële opleidingen als management opleidingen.

 

Hans Pluym, personeelsdirecteur

Sinds 1 september 2023 is Hans Pluym onze HR directeur.

Hij werkte eerder als senior HR Consultant bij Hura / Itzu, was HR directeur bij de scholengroep Fluxus en nam diverse functies binnen Thomas More op.

Naast zijn vorming als licentiaat in de psychologie (optie arbeids- en organisatiepsychologie) volgde Hans doorheen de jaren verschillende opleidingen die hierbij aansluiten.

 

Peter Staes, directeur technische en facilitaire diensten

Peter Staes is in 1989 afgestudeerd als ingenieur en heeft vervolgens nog een extra jaar volbracht aan de VUB om het diploma van preventieadviseur niveau 1 te behalen.

Sinds 1996 is hij werkzaam in het ziekenhuis als verantwoordelijke voor de technische dienst, de bouwwerken en de interne preventiedienst.

In de loop van de volgende jaren is zijn takenpakket uitgebreid met de andere facilitaire diensten (schoonmaak, keuken, diëtiek, bewaking) en is voor de interne preventiedienst een voltijdse preventieadviseur in dienst genomen.

 

Dr. Marc Naert, hoofdarts

Dr. Marc Naert nam op 1 september 2020 de taak van hoofdarts op.

Hij is van opleiding kinderarts, met bijzondere ervaring in de neonatologie.

Dr Naert is sinds 1 mei 2013 actief als pediater in het H. Hartziekenhuis Mol en is ook 6 jaar lid van de Medische Raad geweest.

Op 1 september 2020 werd hij aangesteld als Medisch Directeur. Sinds januari 2021 neemt hij deze functie voltijds op.

Sinds 1 juli 2023 is hij ook kwaliteitscoördinator bij een extern kwaliteitscontroleorgaan.