Home - Nieuws - Ons ziekenhuis haalt subsidie van 40 miljoen euro binnen

Ons ziekenhuis haalt subsidie van 40 miljoen euro binnen

Ons ziekenhuis haalt subsidie van 40 miljoen euro binnen voor (ver)nieuwbouw

Ons ziekenhuis heeft van Vlaams minister Hilde Crevits een steunbedrag ontvangen van 40 miljoen euro, om een aantal oude gebouwen op onze campus snel te vervangen. Vooral het ‘wisselpaviljoen’ uit 1997 is dringend aan vervanging toe. Met de steun van de Vlaamse overheid kunnen we daar nu concreet werk van gaan maken.

Dankzij de ambitieuze nieuwbouwplannen zullen verschillende diensten van ons ziekenhuis een grondige make-over krijgen. Zo komt er een nieuw internistisch, oncologisch en geriatrisch dagziekenhuis, een nieuwe keuken, een ruimer operatiekwartier en een gloednieuwe dienst nucleaire geneeskunde. Bovendien is de nieuwbouw ook future proof op lange termijn, als onderdeel van het ambulante ‘zorgcentrum’ dat ons ziekenhuis in de toekomst zal worden. Minister Hilde Crevits zegt hierover: “De ziekenhuizen in Mol en in Geel krijgen op middellange termijn één nieuwe locatie voor een gezamenlijk nieuwbouwproject. In afwachting dient het ziekenhuis van Mol in duurzame aanpassingen te voorzien om een reeks precaire toestanden de wereld uit te helpen. Vanuit Vlaanderen geven we financiële steun voor de realisatie van dergelijke belangrijke projecten, die de patiënten en het personeel ten goede komen.”

Start van de bouw voorzien in 2025

Volgens CEO Ivo Jacobs is de subsidietoekenning het resultaat van een goede dialoog met de Vlaamse overheid én van een uitstekende samenwerking met alle artsen van het Heilig Hartziekenhuis: ‘Een voortdurend overleg met de Vlaamse overheid en goede ondersteuning van deskundige architecten, hebben tot een vernieuwend gebouw geleid. Hier bovenop heeft de goede verstandhouding en samenwerking met het artsenkorps een enorme interne synergie gecreëerd. Het is fijn dat de Vlaamse overheid ons nu beloont voor dat harde werk’. Eddy Jennen, de voorzitter van ons ziekenhuis, vult aan: ‘Dit plan is een mooi voorbeeld van hoe samenwerking tussen de verschillende geledingen van het ziekenhuis het mogelijk maakt om iets fantastisch te realiseren.’

Nu de subsidietoekenning een feit is, breken er drukke tijden aan voor ons ziekenhuis. We hopen dat de eerste bouwkranen in 2025 op onze campus zullen verschijnen, zodat de nieuwe gebouwen in de loop van 2027 klaar zijn voor gebruik.