Home - Nieuws - We maken van onze inkom een warm welkom!

We maken van onze inkom een warm welkom!

We maken van onze inkom een warm welkom!

Dit zijn ze dan! De studenten van de Kunstacademie in Mol die een kunstwerk gaan aanbrengen in onze inkomhal. Wat ging hieraan vooraf?
Aan het begin van vorig academiejaar vroegen wij aan de studenten van de Kunstacademie om enkele voorstellen te doen om de hoge muur in de inkomhal tegenover het kunstwerk van Daisy Boman ‘warm’ aan te kleden. De opdracht was daarbij (niet?) eenvoudig: maak een professioneel kunstwerk dat past in de filosofie van een ‘warm’ ziekenhuis waar iedereen van kan genieten (en dat niets te maken heeft met corona!).
De leerlingen van de Academie hebben zich enthousiast op deze opdracht gestort en zijn aan de slag gegaan met thema’s, composities en moodboards, gevolgd door een ware schetsmarathon.
Uit de vele inzendingen werd een ‘shortlist’ van drie kunstwerken samengesteld. En ondertussen hebben onze eigen zorgverleners beslist welk kunstwerk in onze inkomhal zal komen.
En nu is het zover! Vandaag wordt een stelling geplaatst.
Vanavond wordt de tekening op de muur gezet en worden de eerste vlakken ingeschilderd. Vanaf woensdag zijn ook de andere illustratoren aanwezig om een handje te helpen.
Onze kunstenaars zijn: Chantal Geys, Marlies Verkaik, Stephanie Willekens (ontwerpster van de illustratie), Ilse Waelburgs, Pauline Corens en Uva Urkens (docent).
Wij zijn enorm dankbaar voor deze unieke samenwerking en heel erg benieuwd naar het resultaat!