Home - Zorgaanbod - Medische disciplines - Urgentiegeneeskunde

Urgentiegeneeskunde

​Een urgentiearts is een arts die gespecialiseerd is in dringende geneeskundige zorgen. Dit kan gaan over medische hulp na een ongeval of na een acute aandoening (hartinfarct, beroerte, acute buikaandoeningen). Na de eerste noodzakelijke hulp kan de behandeling mogelijk overgenomen worden door een specifieke ‘orgaanspecialist’.

In het ziekenhuis werken verschillende artsen die bijzondere bekwaamheid hebben in de spoedeisende zorg. Het kan daarbij gaan om zogenaamde ‘gebrevetteerde artsen’, ‘artsen met bijzondere bekwaamheid in de acute geneeskunde’ of urgentie artsen.

Bereikbaarheid urgentie artsen: uitsluitend werkzaam op de dienst spoedgevallen.

Twijfelt u of u naar onze urgentiedienst moet komen met uw klachten?

Kijk op www.moetiknaardedokter.be. Deze website geeft advies op basis van uw klachten en is gemaakt in samenwerking met artsen. Het is dus een  betrouwbare leidraad.

Ook als u al bij ons ter plaatse bent, kan deze website  u helpen beslissen of hier wachten de beste optie is. Als u beslist om naar de huisarts(enwachtpost) te vertrekken, laat dit dan weten aan een van de verpleegkundigen op onze dienst.

We rekenen geen kosten aan voor uw aanwezigheid op spoed. U kan gratis vertrekken als er nog geen spoedarts bij u langskwam en als er nog geen onderzoeken bij u werden uitgevoerd (bv. nog geen bloedstaal genomen voor labo, nog geen RX gemaakt...).

Artsen

Urgentiegeneeskunde

Dr. Mohammed Alsoodany

Urgentiegeneeskunde

Jan Beunk

Urgentiegeneeskunde

Dr. Veronique Brabers

Urgentiegeneeskunde

Dr. Stefaan Debrauwer

Urgentiegeneeskunde

Dr. Caroline Van Bogaert

Urgentiegeneeskunde

Dr. Sibille Van Dromme

Urgentiegeneeskunde

Dr. Melanie Van Giel

Urgentiegeneeskunde

Dr. Tom van Zundert

Urgentiegeneeskunde

Dr. Carl Wens

Raadplegingen op afspraak