Oncologie

Oncologie is de specialiteit die ziekten van ‘kwaadaardige’ oorsprong, bekend onder de verzamelnaam ‘kanker’ bestudeert, behandelt en opvolgt.

Kanker ontstaat wanneer er iets misgaat in de cel die tot een ongecontroleerde vermenigvuldiging van die cel leidt, waardoor er een gezwel ontstaat.

Oncologie is bij uitstek een discipline die een ‘multidisciplinaire’ aanpak behoeft. Daarom is er in het ziekenhuis een nauwe samenwerking tussen de oncologen, de anatomopathologen, de radiotherapeuten en alle orgaanspecialisten met inbegrip van internisten en chirurgen. Ook de huisarts wordt nauw betrokken bij de geplande behandeling.

Er is een (twee)wekelijks overleg waar alle patiënten die een oncologische aandoening hebben, met al deze specialisten rond de tafel worden besproken. Na grondige analyse van de exacte aandoening wordt een ‘multidisciplinair’ behandelschema opgesteld. Hierbij komen alle mogelijke behandelvormen aan bod. Op die manier wordt de grootst mogelijke garantie gegeven op een volledige en grondige aanpak van de ziekte.

Dankzij de enorme vooruitgang van de geneeskunde boekt de oncologie tegenwoordig vaak uitstekende resultaten bij de meest uiteenlopende vormen van kwaadaardige aandoeningen. De meeste van die (niet-chirurgische) behandelingen kunnen in daghospitalisatie in het ziekenhuis gebeuren.

Het ziekenhuis werkt nauw samen met het AZ Turnhout om alle mogelijke vormen van therapie aan te kunnen bieden.

Artsen

Oncologie

Dr. Michel Martens

Oncologie

Dr. Marc Martens

Oncologie

Dr. Inne Renders

Gynaecologie

Dr. Ingrid Vandenput

Raadplegingen op afspraak

Michel Martens

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
Voormiddag
Namiddag x elke twee weken

Marc Martens

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
Voormiddag x x
Namiddag x x

Inne Renders

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
Voormiddag x bij afwezigheid dr. Marc Martens
Namiddag x bij afwezigheid dr. Marc Martens