Home - Nieuws - Kom naar de boekpresentatie van ‘Gij en ik samen op weg naar andere zorg’ op 30/5

Kom naar de boekpresentatie van ‘Gij en ik samen op weg naar andere zorg’ op 30/5

Kom naar de boekpresentatie van ‘Gij en ik samen op weg naar andere zorg’ op 30/5

Âmeluna vzw nodigt u van harte uit op de boekvoorstelling van ‘Gij en ik samen op weg naar andere zorg’, op donderdag 30 mei 2024 vanaf 18:30 uur in TABLOO te Dessel.

Inschrijven kan via deze link.

Over het boek ‘Gij en ik samen op weg naar andere zorg’

Op wetenschappelijk onderbouwde wijze tonen verschillende auteurs, prof. Patrick Lacor, prof. Greet Vanaerschot, prof Edgard Eeckman, prof. Koen Pardon, prof. Chantal Van Audenhoven, dr. Benedicte De Koker, Eva Castro, prof. dr. Kris Vanhaecht, Ivan Missinne, prof. Svin Deneckere en prof. Walter Sermeus het belang van ‘patiënt- en familiegerichte zorg’ aan. Daarbij wordt het begrip vaak vanuit onverwachte invalshoeken benaderd. Verschillende ‘autoriteiten’ kijken immers vanuit hun standpunt naar ‘goede zorg’ en de rol van de patiënt hierin. Van de theoreticus over de architect naar de practicus.

Al snel wordt dan duidelijk dat patiënt- en familieparticipatie niet zomaar een ‘modegril’ is, maar dat het essentieel is voor goede zorg. En dat niet alleen voor de patiënt en zijn familie maar ook voor de zorgverlener zelf. Een goede theoretische basis draagt zo bij om volop en overtuigd méé te (gaan) kiezen voor echte ‘patiëntenparticipatie’.

Maar Âmeluna graaft dieper. Gelardeerd met tal van praktische tips en voorbeelden biedt het immers de nodige houvast om volop zelf aan de slag te gaan. Die praktische raadgevingen stellen elke zorgverlener in staat om de eigen praktijk opnieuw in vraag te stellen. Ze laten niet alleen een verrijking maar ook een herijking toe van de eigen praktijk dankzij talrijke inzichten en leermomenten van collega’s.  Ook voor de patiënt die we allemaal zelf (kunnen) zijn, biedt het boek een mooie en heldere inkijk in de wereld van de zorgverlener en hoe die naar de patiënt kijkt of hoort te kijken.

Een unieke mix dus die van dit boek een bijzonder nuttig instrument maakt voor alle zorgverleners, mantelzorgers en patiënten. Daarmee draagt het boek ruimschoots bij aan zijn doelstelling om patiënt- en familiegericht denken te verspreiden onder iedereen die al dan niet ‘professioneel’ met zorg te maken krijgt.

Over Âmeluna vzw

Âmeluna vzw werd opgericht door een groep geïnspireerde vrijwilligers van binnen en buiten het ziekenhuis van Mol. Het doel is om Patient and Family Centered Care, PFCC, in de praktijk te brengen.