Home - Nieuws - Koesterweek: 8-15 december 2023

Koesterweek: 8-15 december 2023

Koesterweek: 8-15 december 2023

Zoveel mogelijk hartjes in het H. Hartziekenhuis Mol voor gezinnen die een kind* missen

Het H. Hartziekenhuis Mol neemt ook dit jaar deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, de vzw die al bijna 15 jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind*.
Samen met heel wat andere ziekenhuizen in heel Vlaanderen, tonen we van 8 tot en met 15 december ons hart voor de gezinnen die een kind* missen in het H. Hartziekenhuis Mol.

Jammer genoeg overlijden er jaarlijks ook kinderen in de ziekenhuizen. Het is enorm belangrijk dat we aan de ouders laten zien dat ook ons dit enorm raakt, dat we hun verdriet erkennen en dat ze zich gesteund, gehoord en gedragen mogen voelen. Daarom tonen we met veel liefde ons hart en roepen we al onze medewerkers op om tijdens de Koesterweek hetzelfde te doen.

“Dat is een ontzettend warme en krachtige boodschap.” Zegt Christine Vandenhole, oprichter van het Berrefonds. “Wij ontmoeten elk jaar vele ouders die een kind* hebben verloren na een ziekte of ongeval. In de gesprekken met hen gaat het vaak over de manier waarop ze na het overlijden werden opgevangen door de zorgverleners in het ziekenhuis. Dat ze op die intense momenten extra warmte mochten voelen, is zo belangrijk. We kregen vorig jaar tijdens en na de Koesterweek heel wat reacties van ouders die diep ontroerd waren toen ze zagen dat het ziekenhuis waar hun kind* is overleden hartjesaffiches hadden opgehangen of de Koestervlag hadden laten wapperen. Die blijvende erkenning en herdenking van hun kind* is voor hen van onschatbare waarde.”

Overal hartjes
De hele week lang willen we samen met onze medewerkers zoveel mogelijk hartjes in het ziekenhuis laten schitteren: door het dragen van een hartjespin, door de affiche met het hart op te hangen op centrale plekken waar veel mensen voorbij komen, door de Koestervlag te laten wapperen, door patiëntjes van de kinderafdeling kleurplaten in te laten kleuren en zo de muren van de afdelingen te versieren en op onze sociale media.

En natuurlijk ook tijdens Wereldlichtjesdag op zondag 10 december. Mensen over de hele wereld steken dan om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kinderen* die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist.

Tijdens de Koesterweek wil het Berrefonds de sociale media overspoelen met hartjes in alle kleuren, vormen en maten. En daarom lanceert de vzw een heuse Koesterweekchallenge! Vind een hartje in de natuur of tover er eentje op je werkplek, in je sportclub of favoriete gerechtje en deel het op sociale media. Ga ook jij op zoek naar hartjes? Op koesterweek.be vind je alle info.

Niet zo actief op sociale media? Dan kun je op tal van andere manieren je hart tonen. Stuur een berichtje of kaartje naar iemand in je omgeving die een kind* verloor of laat een bos bloemen afleveren. Elk warm gebaar wordt ontzettend gewaardeerd.

Daarnaast organiseert het Berrefonds van 8 tot en met 15 december nog heel wat andere activiteiten zoals gratis webinars en nieuwe afleveringen van de podcast ‘Het rouwt in jou’ rond rouw en verdriet, ook allemaal terug te vinden op koesterweek.be vanaf 8 december.

Heb jij graag een hartjespin? Die kan je altijd bestellen en kopen via de medewerkers van ons moederhuis.