Home - Materniteit

Materniteit

Algemene voorstelling

De afdeling materniteit en verloskamer zijn specialistische afdelingen die zich bezighouden met de verzorging van vrouwen die zwanger zijn, komen bevallen of na hun bevalling.
We focussen ons op een totaalzorg waarbij de beleving van het kerngezin centraal staat. Tijdens de zwangerschap volgt de zwangere vrouw een zorgpad dat ervoor zorgt dat enerzijds de zwangerschap medisch opgevolgd wordt en dat er anderzijds ook voldoende aandacht is voor vragen die de zwangere en haar partner hebben. We geven hen de nodige informatie om hen voor te bereiden op het ouderschap. Er is tijdens de consultaties bij de gynaecoloog en vroedvrouw een mogelijkheid om bevallingswensen door te geven zodat hiermee rekening kan gehouden worden tijdens arbeid en bevalling. Alles wordt besproken en gekaderd. De opvolging door de vroedvrouwen en artsen is gebaseerd op wetenschappelijke evidentie in combinatie met de verwachtingen van de patiënt.
De verloskamer bestaat uit 4 kamers, waarbij 1 uitgerust is met een bevallingsbad, 2 met een relaxatiebad en 1 met een douche. Alle kamers zijn voorzien van de nodige (relaxatie)hulpmiddelen en (medische)materialen om een arbeid en bevalling te kunnen opvolgen en begeleiden.
Op materniteit zijn er 19 bedden verspreid over 16 kamers. 2 kamers zijn voorzien voor de afdeling neonatologie en dienen als KOALA-kamer. Er zijn 3 tweepersoonskamers, 8 eenpersoonskamers met babybox en 3 eenpersoonskamers zonder babybox.
De verzorging gebeurt door vroedvrouwen en verpleegkundigen met een specialisatie in pediatrie/neonatologie en dit in samenwerking met een artsenteam van 6 gynaecologen en 6 pediaters, 2 logistieke medewerkers, een medewerker van de sociale dienst en een psychologe. Met dit team proberen we om ouders een zo goed mogelijke basis te geven om bij thuiskomst de zorgen voor hun pasgeboren baby verder te zetten.

Aanbevolen informatie
www.moederenkindmol.be

Contactgegevens

Tel.: 014/71 21 35

Openingsuren: 24u/24u

Hoofdverpleegkundige
Inge Geebelen
Tel.: 014/71 28 99
E-mail: inge.geebelen@azmol.be