Home - Intensieve zorgen

Intensieve zorgen

Algemene voorstelling

Op onze afdeling intensieve zorgen worden patiënten behandeld die meer dan de normale verzorging nodig hebben, met acute levensbedreigende aandoeningen. Ook na een zware operatie, ongeval of een andere ernstige ziekte worden patiënten op de dienst opgenomen. Op intensieve zorgen houden we de lichaamsfuncties en de gezondheidstoestand van de patiënt nauwlettend in het oog. Hiervoor maken we gebruik van een monitor die het hartritme, de bloeddruk en de ademhaling registreert.
Intensieve zorgen is een gespecialiseerde afdeling waar veel gebruik gemaakt wordt van medische apparatuur om levensnoodzakelijke functies te ondersteunen zoals bv. de ademhaling.
Het multidisciplinair team van intensieve zorgen bestaat uit hoog opgeleide artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners. Zij werken 24u per dag om de patiënt de beste zorgen te geven.
​​​​​​​Onze afdeling intensieve zorgen omvat 10 bedden, waarvan 2 isolatiekamers, voor de acute opvang van patiënten met alle leeftijden: van kleine kinderen tot hoogbejaarden. De patiënten worden verzorgd in individuele kamers die uitgerust zijn met apparatuur om de vitale functies continu te bewaken.

Contactgegevens

Tel.: 014/71 22 22
Openingsuren: 24u/24u

Hoofdverpleegkundige
Hilde Torfs
Tel.: 014/71 24 17
E-mail: hilde.torfs@azmol.be