Home - Zorgaanbod - Medische disciplines - Klinische Biologie

Klinische Biologie

Het klinisch laboratorium van ons ziekenhuis is sinds 1/1/2021 geassocieerd met de labo’s van AZ Herentals en AZ Turnhout. We werken nu als één labo, met één erkenningsnummer, voor 3 verschillende ziekenhuizen. Vanaf eind 2022 ook met één LIS (Labo Informaticasysteem) en één documentbeheersysteem. Een team van meer dan 100 MLT’s worden geleid door 12 klinisch biologen over 4 campussen. Dit biedt ons de mogelijkheid het aanbod van onderzoeken in eigen beheer uit te breiden en de klinisch biologen kunnen zich subspecialiseren.

In campus Mol wordt 24/7 de volledige basisroutine klinische biologie aangeboden: chemie, hemato, stolling, transfusie, serologie, snelle microbiologische diagnostiek en een beperkt gamma aan moleculaire testen (oa SARS CoV2). Bacteriologische kweken worden gecentraliseerd in AZ Turnhout campus St. Jozef. U kan er 7/7 tijdens de daguren een microbioloog bereiken op 014/44.48.82 (intern nummer Mol: 7123)

Door de gemakkelijke bereikbaarheid van ons labo in het ziekenhuis, blijven wij ons toeleggen op de ambulante patiënt. Hiervoor worden op korte termijn ons priklokaal en wachtzaal volledig vernieuwd en uitgebreid.

Artsen

Klinische Biologie

Dr. Apr. Biol. Dieter Ory

Klinische Biologie

Dr. Michel Van Ingelgom

Klinische Biologie

Apr. Biol. Peter Verbeeck

Raadplegingen op afspraak

Peter Verbeeck

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
Voormiddag x x x x x
Namiddag x x x x x